Сатэрои казана

Ольга Ольховская
...чухару могатэ бегеле нэ клике хлубень.
Кравайдэ лисаду, истар навароку леснула,
банале дерово личеем с каторо збрусмула,
зареме сцерано, бихто мош висчаду упень.

Даруге ле зеное: вишъти сах эль гурузень,
ивиду некподно к разуев дилимна змуснула,
зодо делеянь, делеянь черевес здавинулла,
абаншэ куруку лаштэ ис каротища ствень...

Иможе куру! Зелеянь наск к тагрому исту,
белеесе з вито круздалае чиноперито.
Агардо. Наферомодоле касага бурыто,
Искорм, перекон давереч илеяд скабесту...