Фонарь

Анна Мельник
Фонарь одинокий влюбился в сову,
Чьи очи горят сквозь вечернюю мглу.
Он ей предложил невзначай как-то раз:
"Полюбишь? Я стану твоим третьим глазом сейчас,
Твой путь освещу, чтоб желаний полёт
Пронзил мирозданья спираль наперёд,
И ауру каждого встречного ты
Увидишь, пусть сбудутся наши мечты."
Смеётся сова:"Угу-гу! Ха-ха-ха!
Набраться с тобою недолго греха.
Где третий - там ссоры, всегда и во всём."
Остался бедняга на месте своём,
Для площади старой коптит на износ,
А птица мечтает влететь выше звёзд...

            ***
Ліхтар-одинак закохався в сича
І дав пропозицію:"Сяйво в очах
Щоб дужче палало,єдиним є кроком
Обрати мене третім діючим оком.
Щоб вільні польоти у темряві щільній
Лягли до майбутнього шляхом суцільним,
І ауру-душу від кожного птаха
Ти бачити міг, як звичайну комаху."
Обурився сич, ліхтареве бажання
Не схоже йому на звичайне кохання.
Удвох зір гостріший і третій - є зайвій!
Лишився один наш ліхтар. Має сяйво,
Но дмухає ледве на площі вночі,
А в зоряном небі гигичуть сичі...