2

Евгений Пешко
Вайна крываваю рукой забрала тых,
             Якіх ніхто не успомніць!
І вучыць тых,
             Якія шляхам гора...
Пачалі б войскі ў паходы пасылаць,

             Каб бараніць сваё багацце!

Ці людскі род, з прычыннасці дзівоснай:
             Знішчаць, палоніць, рабаваці!
Здымаць хвіліны кінастужкі,
             Дзе чорна-белы колер перамогі,
Адценнем лёг на лёс народа,
             Што быў забіты, пад навалай

             АКУПАНТАЎ!
   
Адчуўшы моц народнае навалы
             Знішчальнік стаў ахвярай, не ўтрымаўся...
Галовы с плеч ляцелі на дарогу,
             А гімн чаканай перамогі,
Рабіўся смерці гукамі, другім!
             І кроў за кроў, і брат за брата -
Так дзень за дзень, так ноч за ноч!
             Былымі сталі акупанты -
            
             Бо пераможцай быў другі народ!