по той бiк тiнi

Василь Роман 2
цикл "Словом Темперований Клавір"

                міні  міни  17

дощогляде,  ночоблуде,
не  проси  у  свічки  дива  -

віск  розтопиться  і  диму
струмінь  щезне  у  нікуди.

гніт  пригнітить  тишу  світла,
губи  спрагою  осушить,

і  в  відкриту  навстіж  душу
знов  поверне  тінь  від  вітру.

Перунові  грізні  пальці
розсічуть  темряву  навпіл,

стукне  в  шибку  злива  –  Мавка...
"дочекався,  ночезвабцю?!"

(46)