Зрозум ти мене

Алексей Абраменко
Якщо ви прагнете зрозуміти мене –
Не намагайтеся
Ви надто смішні
У своїх безглуздих та незграбних
Рухах
Я дуже добре навчився уникати
Чіпких пальців
Уважних очей
Нахабних спроб удертися до мене
Всередину

Я вмію безпомилково
Ставити діагноз людським словам
Ворожити на теплих серцях
У відкритих долонях
Чути найтонші скрипи сумління
Та задишку
Ожирілої душі
Мені завжди вдається
Щоразу бути іншим – для кожного з вас
Але ніколи – справжнім
Тому що небагатьом
Стане сил знайти моє
Обличчя
З-поміж усіх масок

Якщо ж ви все-таки вирішили
Зрозуміти мене –
Закрийте рот і відкрийте серце
(В нашому світі так мало
Справжніх слів)
Затамуйте подих
Станьте переді мною
Зазирніть мені у вічі –
І ви побачите світ таким
Яким він є
Лише
Для мене