У тiй кольоровiй квартирi...

Катруся Матвийко
Оксані Яблонській

У  тій  кольоровій  квартирі  доволі  багато  вікон,
І  світла  також  багато  увечері  і  вночі.
Яка  незвичайна  штука(!),  та  тільки  до  того  звикнеш,
Як  ранок  вже  гасить  світло  без  жодних  на  те  причин…

А  ще  там  в  одній  кімнаті  немає  ніяких  тіней,
Бо  сонця  терпке  проміння  лишається  на  стіні
будинку,  який  навпроти  зизить,  мов  ні  в  чім  не  винен,
Хоча  він  насправді  винен…здалося  тоді  мені.

У  тій  кольоровій  квартирі  живуть  кольорові  люди,
Що  сяють  красивим  світлом  увечері  і  вночі…
Яка  незвичайна  штука(!),  та  треба  прощатись  буде,
Як  тільки  до  дива  звикнеш.  :’(  Без  жодних  на  те  причин…

У  тій  кольоровій  квартирі  чомусь  мені  снився  равлик…
А  ранком  у  мене  в  місті  пішли  золоті  дощі…
А  ще  там  в  усіх  кімнатах  вчувається  запах  яблук,
І  ніби  гудуть  над  ними  великі  смішні  хрущі…