Спомин... Мамо, Мамо!

Людмила Рыбачук
...Мамо, Мамо! Вічна і кохана,
Ви пробачте, що був не уважний,
Знаю - Ви молилися за мене
Дні і ночі, рідна моя Нене....
  (Із пісні)

…Троянди кущ у Мами під вікном….
Він розквітає на початку Літа :
Яскраві квіти палахтять вогнем,
І тягнуться до сонця, ніби діти…

Троянди кущ !… Ти зацвітаєш знов!…
Дарунком памяті так ніжно і тендітно,
На згадку нам про Мамину любов -
Ти повертаєш нас у ті далекі літа!

От …зараз - Мама вигляне в вікно :
І стане Сонця більше і тепліше…
… І щиро так нам віриться в Добро
І кущ троянди квітне яскравіше.

Вклоняюсь низько, Мамо, до землі
За тяжку працю і безсонні ночі...
Благословенні будуть Матері-
Гіркій сльозі не застилати очі.

...Букет троянд несу Вам, Мамо, я
На ту місцину, де застигла тиша
І сльози болю, дяки і жалю
Змахну рукою, подих затаївши....

А Ви на мене дивитесь з небес -
Ласкаве слово мовите, рідненька,
...Нема світлішого на світі із імен,
Ніж тепле і ласкаве - Ненька!!!

…Немає Неньки з нами вже давно.
Та на початку Літа …квітне знову
Троянди кущ під Маминим вікном
І чую я… її співучу мову…!

...Рясний троянди кущ під Маминим вікном…

м.Рівне…Сонячний ранок …

При Сонечку - тепло, при Матері - Добро…
До людей…по Розум, до Матері - по Серце…
Материнська молитва із дна моря…підіймає…