Червоне та й чорне...

Alex Sikorsky
Червоне та й чорне... коло навколо, біліє коло...
- Поруч ходять цілий рік любов та чорне горе.
Плаче зима, та зубами стискає... білий степ,
А посеред степу хуртовина безока виє,
Та вітер страшний галас в ночі здійняв.
Куди ви ходили, ще такі молоді? -
Там ваше коріння, в землі та й воді ...
Там вас зустрічали, прадіди й діди.
Ракові жнива про-рядили ряди.
Друг тепер поле, сестра тепер поле...
Земля під ногами... й по кругу йде коло...
Червоне та й чорне... коло навколо, біліє коло...
- Поруч ходять цілий рік любов та чорне горе.