Икос блаженной матушке Макарии - рус. текст

Владимир Жиляков 2
Радуйся, блаженная наша заступница-Матушка,
               Богом миру в наставницы данная;
радуйся, Матерью Божия Сына Пречистою
               от младенческих лет до скончания дней
               на служение Богу и людям избранная.
Радуйся, калужских, московских,
               смоленских земель заступление;
радуйся, ибо вся Русь Святая воспевает: «Осанна!»,
               величая твоё в Небесах прославление.
Радуйся, Православия твёрдый оплот
               средь безбожия скорбной годины;
радуйся, сада райского сладостный плод,
               столь пречудно созревший
               в безводной и дикой пустыне.
Радуйся, двери Царства Небесного многим
               православным открывшая людям;
радуйся, Неба Церковного звезда многосветлая,
               зовущая грядущему Вечному Дню:
               «Пусть скорее он будет!»
Радуйся, Богохранимой Российской земли
               плодородное поле,
               плод стократный Владыке отдавшее;
радуйся, крест  терпения злобы, вражды, волхований,
               скорбей и болезней людских
               по великой Любви ко Христу
               на свои слабые плечи принявшая.
Радуйся, Бога-Отца Вседержителя драгоценная дочь
               и Всесветлого Духа свирель золотая;
радуйся, многоскорбная страдалица, старица Макария,
               всегда предстоящая за нас пред Богом
               Матушка родная!