Душа iзноу шукае словы...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Душа ізноў шукае словы,
 Каб на ўспамін зарыфмаваць
 Непараўнальны пах ліпОвы –
 Зямлі і неба благадаць.

Глынеш раз-пораз дзеля спробы –
 “Ну й смаката! Бы той бальзам!”
 Усім навокал даспадобы:
 Людзям, і пчолам, і чмялям.

Такі салодкі і духмяны
 І так букет трымае свой,
 Што п’еш паветра апантана –
 Бы крэпкі ліпеньскай напой!

Калі ж сыходзіць летні вечар
 І водар чуецца мацней,
 На ліпе ўспыхваюць, бы свечы,
 Мільёны кветачак-агней.

А пах ад іх такі багаты,
 Што не заблудзіць і сляпы
 І адгукнецца: “Што за свята –
 Квіценне буйнае ліпЫ!”

2.07.2010