Пани великi, нумо цiлуватись!

Олег Омелянчук
І жоден з нас не має права на зневагу!
Ми є народ! (Не "пересічний", не "простий"...)
Тому підтвердженням, як доказ надживий -
та запорожцями написана "бомага".

Таке собі послання хану, чи султану.
(За грамотність уже звиняйте - як могли.
Не забувайте у які часи жили!)
Важливий, перш за все, факт непокори пану.

Без гаміру і досить впевнено в своєму.
То ж доки хтось десь своє пузо наїда,
хай пам'ятає, що не спить його біда.
Не забуває хай, - були і завжди є ми,-

ота "сірома" зла й весела, з голим пупом!
За сим, як кажуть, все. Цілуйте нас у дупу...