По на планы гарадз ць...

Евгений Пешко
Поўна планы гарадзіць,
На другое, трэця лета!
Трэба жыць і ратаваць...
Сваё шчасце ад халеры!

Поўна, выць ваўком пад коўдрай,
Скрыжатаць зубамі - годзь!
Хопіць слёзаў...час апошні!
Так... апошні гэты год!

Бо імгненне... кропкай ў вершы,
Застанецца на заўжды!
І непрыйдзе дапамога...
Не крычы, не плач, не рві!

Не любі, калі не можаш...
Калі любіш, так любі!
Калі верыш сваім словам -
Не маўчы, ты, іх кажы!

Галава твая - не сметня,
Хоць і смецця там, дрыгва!
Выкінь усе, што толькі можна,
Каб паветра больш набраць!