Listopad

Андрей Токар
Zebih  nahodov  byl  listopad?
Gdy  lidska  nadie  jak  list  vopada,
A  mladenca  krik?
A  divci  slza?
A  slovo  jak  sip
V   okamzik,gdy  hvezda
Oslepi,osveti,
Poznas  ze  i  ty,
Pod  nohama  nemas
Pevnu  zem -
Jses  pouze  list,
Jses enom  sen.
       
         Listopad 1999
                Praga.