Де музика лилась...

Роман Коломиец
Де музика лилась і висла,
І Ступка каву попивав,
Мене така печаль затисла.
Де ти бувала... Я бував.

В напуженій старій кареті
Занадто кволий екіпаж.
Нічний портьє в скупім жакеті
Танок останній бачив наш.

Зринала пісня на півслові,
Як переходили мости.
Бувайте, ліхтарі, здорові.
Бувай, кав'ярня самоти.

Порозумів би нас єдиний
Тамтешній саксафону джаз.
І ні єдиної людини -
Відвільглий спокій, пізній час.


Отак знайдеш бува, здається,
Прихисток серцю на Землі...
А рано знову озирнешся -
Закохані і крамарі.



08.08.08.