Бабусина душка

Владимир Киевский
Ці осені - за прохолодні,
А весни - тепла б дочекати.
Стоїш у білизні модній
Посеред пустої кімнати.

Я знову ж такий не модний -
Чим раз, тим міцніше тулюся -
Консервативно-природній...
Казала, казала бабуся:

"Сорочку вдягни, дитино!
Тобі у скрині складала,
Здорова зноси й любима." -
В дорогу тебе проводжала.

Я виберу саму найкращу -
В бабусі є безліч душок*.
Тепер вона нам нащо? -
Сховаєм її між подушок.

___________________

*Душка (діалект) - жіноча сорочка простого покрою.





В. Виродова-Готьє. Бабусина сорочка.