Ю...

Иван Задрыгун
Була ти жінкою для мене-
Така чарівна і проста,
Хотів тебе, хотів шалено,
І ніч с тобою проліта.
Твої вуста, твої долоні,
Бездонні очі, наче хміль,
Я в них невільник, я- в полоні,
І втрата їх- жахливий біль.
Твоє гнучке жіноче тіло
Ставало полум"ям вночі,
Його приборкував невміло
Й долав на ранок чари ці.
Мене ти хвилей огортала
І немовлям кудись несла...
Ледь-ледь помітно тала й тала
В твоїх очах нічна роса.
І лагідно на свої руки
Мене ти брала й показала світ,
Я все побачив: що було, що буде-
Побачив папороті цвіт....

1996