Гошiв 1951

Василь Роман 2
там 
де  тече  Свіча 
сам 
запалив  свічу
зір
твій  поглинув  час
з  гір 
схлипи  вітра  чуть
в  лоні 
сумних  смерек
там 
де  Ясна  Гора
легінь 
на  імярек
чічку  кладе  до  ран
сірий 
цвіте  чугай
ружею 
кров  до  ніг
сил  мені 
Боже  дай
щоб 
долюбити  зміг

тишу  долає  крик
кришиться  на  плаї
ранок  торкає  лик
Матері  Божої