Полтава

Иван Задрыгун
Прекрасна будь, моя Полтава!...
Зелені парки і сади.
Тут юність наша пролітала,
Нам повернутися б туди.

Як з "Лісової пісні" Мавка-
Ти будеш вічно молода;
Ти юна дівчина-полтавка,
Ти- Ворскли чистая вода.

Тут в серце дівчина запала,
І грала струнами душі,
І колискової співала...
Писати тут почав вірші...

1998