Стихи для детей на украинском языке

Валерий Калмыков
         
                Діма-дріма
    
                Діма-дріма, продрімись,
                сонце сяє - подивись!
                Сніг нападав - пУхкий килим
                вкрив газони сяйвом білим,
                позасипав він калюжі,
                прокидайся, милий друже!

               
                Зайко

                Зайко білий, сіруватий
                не ходи до вовка в хату,
                до лисячої нори,
                а ходи до дітвори.

                Приласкають діти зайку,
                подарують каламайку.
                Зайко сірий, білуватий
                приходи до нас, до хати.

                Півник   

                Злетів півник на ворота -
                кукурікати охота.

                Крикнув раз, та крикнув два,
                потім всі забув слова.

                А когутик на заборі
                кукурікав в форсмажорі.

                Потім злетів на горище,
                бо на ньому голос вище.
                26.01.2000

               
                Весняночка-паняночка

                В дівчинки-весняночки
                дві на щічках ямочки.
                Вона посміхається,
                з весною вітається.

                А всім дітям навкруги
                роздає пироги.

                Отака весняночка,
                крихітна паняночка.

                26.01.2000