р чка

Надежда Погребняк
Біжить річка хлюпочеться
Між горами й ярами,
Біжить вона долинами
З крутими берегами.
Тут качечка купається,
Водою обливається,
Із виводком кокочеться,
Їм рибки усім хочеться.
Тут верболіз хитається,
У воду задивляється,
В ній сонечко виблискує,
Верба стара потріскує.
Тут пташечка вмостилася
І піснею залилася.
Як хороше тут, весело,
Тут рідний край, моє село.
Живемо із турботами,
Із вічними роботами,
Красу земну не бачимо,
А стогнемо і плачемо.
Тут рай нам Богом виданий,
Людьми іще не звіданий.
Устигнім все побачити,
Бо можемо утратити.