Разбушевавшиеся страсти изголодавшихся стихий...

Светлана Шиманская
Разбушевавшиеся страсти
..........................изголодавшихся стихий
Пространство жизни рвут на части,..
...............................калеча души за грехи...
Клокочет бездна океана,
.............вскипают волны, твердь круша,
В огне безумствуют вулканы,
..............суд смертоносный свой верша...
От злобы корчатся пожары,
.............................уничтожая всё вокруг...
Коль дух ослаб, от страшной кары
..............вас не спасёт ни крест, ни круг...
Душа безвольно зависает,
...................не в силах мудро сотворить,
Коварно мысли мозг кромсает,
...........................мешая разум сохранить...
Но сконцентрировавшись в точке
.................слиянья высших божьих сил,
Сорвав безверья оболочку,
..........................впитав энергию светил,
Вы, словно Феникс, возродитесь
.......................из пепла огненных химер
И в полной мере насладитесь
...............святой любовью высших сфер!..

*   *   *
От всей души благодарю замечательную болгарскую
поэтессу Марию Магдалену Костадинову http://www.stihi.ru/avtor/mariniki,
которая перевела моё стихотворение на болгарский язык!

Разбушували се страсти, изгладняващи стихии..

Разбушували се страсти,
........................изгладняващи стихии
на пространството живота късат на части,..
...............душите наказват за греховете...
Клокочи бездната на океана,
......кипят вълните, опората разрушавайки,
в огън безумстват вулкани,
........смъртоносното си дело довършвайки...
От злоба предизвикват пожарища
.....................унищожавайки наоколо света...
И ако слаб е духът, от кармата страшна
.......няма да ви спаси, ни кръст, ни амулет...
Душата безволно виси,
..................безсилна мъдростта да сътвори,
коварно мозъкът реже мислите
..............пречейки на разума да се съхрани...
Но концентрирани в точката на сливане
......................на висшите Божествени сили,
сваляйки обвивката на мрак и безверие,
.............попивайки енергията на светилата,
вие като птица Феникс, ще се възродите
.......................от пепелта на огнени химери
и в пълна мяра ще се насладите
............на святата любов на висшите сфери!..


*
"Сквозь время и пространство"
иллюстрация - demiart - огонь и вода