On Balticumi kohal kogu aeg pilved...

Виктория Яркая
On Balticumi kohal kogu aeg pilved,
Nad teevad meile paradiisii voode.
Ma igatsen Sind taeva sajal miilil,
Ma juttu Suga ajan taeva moodi.

Kull korgem taevas roheline lind,
Kull madalam on troposfaari kilomeetrid.
Ning tunnen ma, ei vota uni Sind
Su Parnumaises hommikuses eetris.

Ja mina oma magamata taevas
Nii fuusiliselt tunnen Sinust puudu!
Ning hellused, mis ara pole antud,
Kull rohkem imenduvad minusse ka muidu.

Ma Sinu olge kallistada tahan,
Ning magada kui laps Su polve peal, -
Kuid selle asemel ma teenin taevas raha,
Ja aina tousen ohku, maandun seal...

Ma usun aga, ilusamal paeval
Mu lennuk viskab varju metsa poole,
Ja naen Sind ma eesti lennuradal,
Ja minust onnelikumat ei iial ole.

Ja paike tantsib siis Su auto peal,
Ja naeratavad ornalt Sinu silmad.
Ma uhte asja nentima nuud pean:
Planeedil koige armsam oled Sina!..

(To Alice.P, Tallinn, 2010)