Украяна

Владимир Киевский
Проповзає буденність повз мене
І жує свою жуйку, жує.
- Пам'ятаєш Мойсея, Семене?
Та історія вічно жиє.

Сорок років по світу блукати...
Сорок років чекали братів.
"Ближче будь до землі," - каже мати.
- Мамо, миру побачити хтів.

Завузька щось та стежка, убога,
А по ній - і великі, й малі.
Покладу до валізи в дорогу
Грушу дичку і грудку землі.