Цитаделя

Владимир Киевский
Каземати, каземати,
Проводжала мене мати
За селом.
У солдати. У солдати
Попід руку пов'язала
Рушником.

Мамо, мамо,
В чому квітів зчервонілих
Є секрет? -
Оминали
Мене кулі-ворожбити
І багнет.

Ночі рам'я...
Рідна хата, певно, бачить
Третій сон.
З прапорами -
Захищати батьківщину,
А не цісарський кордон.