Букварик

Надежда Погребняк
У цехах шумлять станки –
Тут друкуються книжки.
Для маленьких українців
Руки трудяться умільців;
Букви в стрічки забігають,
Сторінки шовком зшивають.
Так тут родяться книжки,
Потім зв’язують в тючки,
У вагони погрузили.
Потяг мчить, що має сили,
З краю в край по Україні
Він книжки везе дитині.
В нього є хороше гасло:
Щоб прибути всюди вчасно!
У святковому дворі
Вже вручають «Букварі».
Ой задумайся, школярик,
Як попав тобі «Букварик»:
Скільки шляху він здолав,
Як у клас тобі попав.
Він підкаже усім вам,
Щоб вклонитись трударям.
Тож люби, вивчай, шануй,
Сторінки в нім не малюй,
Бо хто книжку полюбляє,
Той багато всього знає.