Р чка Жван

Надежда Погребняк
Тече річка невеличка
Жваном по долині,
Дуже файно тут живеться
Червоні калині.
Хоч річечка й невеличка,
Та всім у пригоді:
Купаються качаточка,
Й вода при городі,
На камені ноги миє
Дівчина косата,
На тім боці дідусь рибку
Витягує з сака.
Йде худібка із випасу –
В річці зупинилась,
Тут спочила, похлюпалась,
Водички напилась.
У пригоді всім водиця
Стає при дорозі:
Хтось обідав під вербою,
Спить цап в верболозі.
А коли вже, не дай Боже,
Стихія гуляє,
Тоді наша невеличка
Село заливає,
Бо сердиться на нас річка
За наші провини,
Купаються під водою
Хати і долини.