***

Надежда Погребняк
У селі що на Поділлі
Дивна сталася подія
У спекотну днину гожу
Тут явилась Матір Божа

Яків тут корівок пас
Як спустилася з небес
Сталося це за селом
Над простеньким джерелом

Чоловік трішки здригнувся
І до Матінки звернувся
Що ми маємо робити
Як нам грішним далі жити

Вдповідь була проста
Пам'ятайте про Хреста
І піднялась до небес
Залишивши слід чудес

Тож від тоді і до нині
В Ісафатовій долині
Люд закопує хрести
Хочуть храм святий звести

З Матінки благословення
До мирян іде прозріння
А простеньке джерело
Людям сцілення дало

Нам Всевишній помагає
У біді не залишає
День за днем біжать роки
Не заростають стежки

Потягнувся люд на схід
Хресний здійснює похід
Видно так Угодно богу
Що я теж пішла в дорогу

Щоб побути в цій долині
Поклонитися святині
Це не завжди нам вдавалось
Владою заборонялось

Втрачене не надолужиш
За день Богу не послужиш
Хоч і є в душі бажання
Інші трапляться питання

Бо ж спокуса не дрімає
Грішних нас підстерігає
Гарні маємо умови
Щоб не збитися з дороги

В храмах служать літургії
то ж плекаємо надії
Що Бог дасть терпіння й розум
Щоб тримались віри разом.