Коляда для мо родини

Надежда Погребняк
Різдвяні свята у село завітали
А я поспішаю на цвинтар до мами
Глибокі сніги залягли кладовищем
Та я піднімаюсь все вище і вище
Несу коляду для своєї родини
Тут в довгі ряди розмістились могили
Дві мами і тато в землі спочивають
Бабусі й дідусь тут мене виглядають
Тут сестри й брати і хрещені батьки
Я хочу до всіх їх могил підійти
Завжди повертаю зі святом вітаю
Промовить словечко до мене благаю
У відповідь тиша тут вічний їх сон
Мені залишається вічний мій сум
Колись у дитинстві ми в гості ходили
В торбинці дарунки від рідних носили
Колядки щедрівки чи будь які свята
Родина збиралась гуляла завзято
Я даже й подумать такого не сміла
Що все забере це холодна могила
Пройдусь поклонюся усіх пригадаю
І трішки на серці мені відлягає
Допоки судилось мені іще жити
Я буду на їхні могили ходити
Вдивляюсь у небо я темної ночі
І мрію що зорі це їхнії очі
Їх душі знялися в святі небеса
Ніким не розгадані ці чудеса
Могилам вклонюся та богу молюся
І свічку поставлю за їх упокій
Снігами тихенько в село повернуся
Про зустріч тут з ними не втрачу надій.