Цв те акац я

Надежда Погребняк
Цвіте акація в Жвану
І відганя з села журбу
П'янить цей дух і валить з ніг
Неначе вкрив все білий сніг

Цвіте акація в Жвану
А я ніяк ще не збагну
Звідкіль закралось до нас горе
Чом серед літа білі гори

Гудуть вирують медозбори
То вкрились цвітом білі гори
І груди радість розпирає
Земля моя цвіте земля

Цвіте акація в Жвану
Я ніжно гілочку нагну
Мене аж кидає у жар
Яка краса - це ж Божий дар

З любов'ю я її ламаю
Й до свого серця пригортаю
Я принесу її до хати
Та як колись робила мати

Цвіте акція в Жвану
І відганя з села журбу
Гніздяться тут співучі солов'ї
Блукають в цих гаях думки мої

Цвіте акація в Жавну
Так як і в сиву давнину
А як цвіте ще в горах гай
То ще живе мій рідний край