***

Надежда Погребняк
Окраєчок хліба
Святе на землі
Без нього вмирали
Старі і малі
В страшнім 33-тім
Пустіли оселі
Із сіл українських
Створились пустелі
Любім Україну
Життям дорожім
І хліб наш насущний
Завжди бережім
Без нього немає
Життя на землі
Хай хліб буде завжди
У нас на столі
Хай жито й пшениця
В полях колоситься
А голод страшний
Хай у снах нам не сниться
Любім Україну
Поля засіваймо
На дядька чужого
Ми хліб не чекаймо
Любім Україну
Це наша домівка
Хай родяться діти
І грає сопілка