Осiнне флегматичне

Таисия Цыбульская
Вітер у дворі сумує,
І сумую я.
Осінь холодом частує,
Вже дрімаю я,
Від негоди заховалась
Під м'яким теплом,
Осінь геть розперезалась,
Б'ється за вікном!
Я під ковдрою сховаюсь,
Аж до самих вух,
І тихенько прислухаюсь,
Може вітер вщух?
Листя осінь розсипає,
Ходить поміж хат,
Світ дрімотою вкриває
До весняних свят.