Духовн перлини Укра ни

Надежда Погребняк
Не можу до цих пір збагнути
Якщо це сон хотіла б ще заснути
Мені іще не віриться
Що мрія ця здійснилася

Я побувала в Галиці
У Божім домі-палаці
Яка ж тут благодать
Я вам не можу передать

Бог поєднав
Духовність і природу
В ім'я збереження
Людського роду

Тут в келіях живуть монахи
Якось по дивному співають птахи
На все тут Божа благодать
Нам грішним диво це не розгадать

Дзвін на три області лунає
Дністер святиню омиває
Храм переповнений людьми
А я вмиваюся слізьми

Душа від радості ридає
Ігумен Амвросій мирян благословляє
Спасибі людям цим трудящим
І чесно богові молящим

Що зберегли таку перлину
Яка дивує нашу ще людину
Я тут була шокована
Й побаченим здивована

Здається побувала у раю
Богом освяченим краю
Тож до землі вклонімося людині
Що береже для нас святині

Хай вам всевишній помагає
Від злого духа прикриває
Щоби цвіла божа обитель
Й її відвідав кожен житель