вана купала

Надежда Погребняк
Ой в ніч на Івана
Та в ніч на купала
Дівчині не спиться
Любий її сниться

Любий її сниться
Що стиха благає
Ой не спи дівчино
Бо роса тікає

Ой не спи дівчино
Сонце вип'є чари
Вороги близенько
Лишешся без пари

До схід сонця встала
Косу розчесала
Розчесала коси
Пішла збирать роси

Ой купальські роси
Змийте мої коси
Змийте мої коси
Ще й личко біленьке

Щоб було рум'яне
Як прийде миленький
Квіток назбирала
Та й віночок звила

Та й віночок звила
На воду пустила
На воду пустила
На биструю воду

Ой пливи віночку
На щастя на вроду
Пливи по Дністрові
Пливи не втопися

Ой прийди мій милий
Прийди не барися
Прийди коси змиті
І личко рум'яне
Прийди пригорнися
Хай серце не в'яне