День народження школи

Надежда Погребняк
Сьогодні в школи іменини
Ми йдем до неї на гостини
І скільки б літ їй не було
Стоїть окрасою на все село

Вона як мати героїня
Що не одне вже покоління
З своїх обіймів випускає
Дітей яких завжди чекає

Стоїть з відкритими дверима
І виглядає вікнами очима
Біжать стежини від порога
Кому яка лежить дорога

Ще не пустує це гніздечко
І золоте в нім котиться яєчко
Та пам'ятає всіх своїх дітей
Які вже виросли й живуть серед людей

Куди б не кинула вас доля
На все як кажуть ваша воля
Згадай про школу клас і парту
Де азбуку вивчав і світу карту

Ти звідси починав своє життя
Тут взяв путівку в майбуття
Без неї як без матері дитина
З тебе б не вийшла в світ людина

Прийди й низенько поклонись
І неньці школі в очі подивись
Якщо тебе ще гордість не пожерла
Згадай як знань клював тут зерна

Зайди заглянь і поцікався
Щоб не казали що зазнався
Пройдись знайомим коридором
Де колись шум здіймали хором

Її ти  учень випускник Жванської школи
І ким би ти не став не забувай про це ніколи
Тож з днем народження рідненька
Подруга наша й наша ненька

Хай тобі сонце в вікна світить
Завжди сміються в класах діти
І не скінчиться їх потік
Щоб довгий і щасливий був у тебе вік.