Стережись вогню

Надежда Погребняк
Братика учить сестричка
Хоч сама ще й невеличка
Щоби хлопчиком був чемним
До людей завжди приємним

Поважав своїх батьків
Не брав в руки сірників
Гратись ними недоречно
Для дітей це небезпечно

Щоб не трапилось біди
Старших слухайся завжди
Нам вогонь дає тепло
Варить борщ і супчик

Я надіюся на тебе
Ти хороший хлопчик
А коли ми підростемо
Відпочити в ліс підемо

Там влаштуємо пікнік
Знадобиться нам сірник
Але завжди пам'ятай
Там вогонь не залишай

Щоби лісу на спалити
Треба вогнище залити
Влітку сонечко нам гріє
І у полі хліб дозріє

Зайві пустощі тут теж
Бережім хліб від пожеж
Може винести тут вирок
Дядьком кинутий окурок

Підростає ж з кожним днем
Не жартуй ніде з вогнем
Бо вогонь вода й повітря
Наші гарні друзі

Та як ними зловживати
Б'ють нас по заслузі
Якщо трапилась біда
У пригоді тут вода

Про пожежників згадай
101 ти набирай
Люди ці завжди на варті
І пошани вони варті