Зимонька

Надежда Погребняк
Цього року у село
Зимонька закралась
Пелехату білу шубу
Панночка прибралась

Приваблює наше око
Красота біленька
Всім клопоту задала
Панночка гарненька

Вкрила шубою дороги
Ні йти ані іхать
Морозець допомагає
Не дає нам дихать

Злипаються вії й ніздрі
В людей і худоби
Диким звірям і птахам
Наробила шкоди

Крутить вуса дід Мороз
Малює віконця
Всі згадали про літечко
Забагнулось сонця

А зима знай веселиться
Гуляє ярами
Підстрибує дітвора
Біжить з ковзанами

А панночка з усіх боків
Бере нас в обійми
За ніч гарно потрудиться
Село й ліс обійде

Бо такої люди добрі
Ця панночка вдачі
Не втримаєш дітвору
В хаті біля печі

Догодила наша гостя
Веселій малечі
Купаються в її шубі
У ноги і плечі

Ой спасибі добра фея
Що нас звеселила
Що сніжку не пожаліла
Земельку зігріла