В терець

Надежда Погребняк
Вітерець дмухнув з гори
На лужок зелений
Затремтіли квіточки
Ах ти окаянний

А він леститься з боків
Пелюстки лоскочить
Верболіз в воді стоїть
Листячком тріпоче

Звідкіля тут взявся шум
Що за музика без струн
І висвистує й шепочить
Усім голову морочить

Раптом сонечко з-за хмари
Припини на лузі жарти
Непослушного накажу
І промінчиком засмажу

Любе сонечко всміхнися
Вітерцеві не грозися
Він нікому не нашкодив
Жартома до всіх підходив

Розбудив на пні комашку
Щоб варила діткам кашку
Розчесав він вербам коси
Просушив на листі роси

Шнипорить він скрізь і всюди
Відчувають його й люди
Кущ калини він гойдає
Діткам пісеньку співає

І неначе у колисці
Пташенят гойдає в листі
По воді ганяє хвилі
Всі для нього друзі милі

Завітав до бджілки в вулик
Снідати вмостивсь за столик
Та ніхто його не бачить
Вітерець сидить і плачить

Хто ж йому подасть сніданок
Вийшла Яночка на ганок
Скочив вітерець зі столу
І провів Янусю в школу

Він танцює і кружляє
Та ніхто не помічає
Що потрібен він усім
Заведімо дружбу з ним

Хмари в небу розганяє
Взимку сніг перекидає
Колоски із зерном сушить
Він усім нам гарно служить

Вітряками він махає
В морі парус надуває
Сушить вправно він білизну
Зловить білочку капризну

Припровадить дощ на грядку
Щоб було в нас все в порядку
А як хто його образить
То біді вже не зарадить

Все трощить він і ламає
І з будинків дах зриває
Виє вовком завиває
На шляху усе змітає