Весняний л с

Надежда Погребняк
Ковдра стала вже тоненька
Не прогрілась ще земелька
Крізь відмерзлі старники
Пробиваються листки
Жовтувато-зелененькі
Та на кінчиках гостренькі
Це підсніжник шалунець
Сповістив зимі кінець
Дуже ніжний і тендітний
Поміж хмизу непомітний
Неможливо не всміхнутись
Й до підсніжника нагнутись
Та не смій його зривати
Треба їх оберігати
Символ він живого світу
Ще ніде немає цвіту
Про весну нам сповіщає
Землю нашу прикрашає
Цей маленький первоцвіт
Розбудив рослинний світ
Передасть він естафету
Пролісковому букету
Засиніють скоро балки
Тут появляться фіалки
І конвалія і ряст
Красотою ліс потряс
Літо літечко прийшло
Навкруги все розцвіло