Павучок

Надежда Погребняк
Цілий день як по стежинці
Зверху вниз по павутинці
Павучок снує нитки
Де ж заховані клубки

Він неначе у корзинці
Примостивсь на павутинці
А корзинка не проста
Вся із ниток павучка

Павучок наш акробат
Сам собі вчепив канат
Змайстрував він ще й качелі
Від кутка вчепив до стелі

Подивись який мастак
Заснував нам весь чердак
Тут пейзаж і натюрморт
Й не розгаданий кросворд

Вміє павучок трудитись
Тільки треба придивитись
Павучок наш не виляє
Сам нитки виготовляє