Вода чар вниця

Надежда Погребняк
Зранку піднявсь я на ноги
Йо щось бракує наснаги
Миттю побіг до кринички
Й в кухлик набрав я водички
Очки і щічки вмиваю
Ротик також промиваю
Чиста джерельна водиця
Наче чарівна Дівиця
Швидко збодрить і розбудить
Й наче матуся голубить
В літню спекотну годину
Нашу врятує родину
Дощиком теплим над полем проллється
Хлібне колосся росте аж сміється
Змійкою з лісу струмочок біжить
Птахи злітаються воду в нім пить
В дзьобику хмизу несуть помочити
Треба пернатим гніздо з нього звити
Ходить й корівка моя до струмка
Маю сніданок стакан молока
Борщик бабуся зварить на обід
А водовозом у неї наш дід
Крутить турбіни й утримує флот
В небо злітає з водою пілот
Множиться рибка у водних просторах
І під землею й високо у горах
Скрізь нам потрібна вода неодмінно
Поки вода є усе в нас відмінно
Мати білизну замочить в воді
Завжди водичка зарадить біді
Щоб з вітерцем провезли ковзани
Не обійтись нам і тут без води
Ситі та чисті і завжди веселі
Ми без води не збудуєм оселі
Сад біля хати не буде родити
Якщо водички під нього не влити
Он і троянда покрилась росою
Дружить ця квітка також із водою
Всім зрозуміло чим нам дорожити
Ми без водички не будемо жити
Тож об'єднаймо свої ми зусилля
І збережім дороге нам довкілля