Природа

Надежда Погребняк
Пливуть тумани над селом
Кружляє лист над джерелом
Клубочаться густі у небі хмари
Журавлики збираються у пари
Це завітала осінь на поділля
Стоїть оголене у лісі гілля
І десь закрався сум у душу
Але повірити я мушу
Усе манеться і відляже
Легенький сніг на землю ляже
Захазяйнує хуртовина
І з гір покотиться лавина
Віконця розмалює морозець
Художник на всі руки молодець
Дністер покриє товстий лід
Та сердитись на зимоньку не слід
Вона земельку пожаліла
Пухкою ковдрою накрила
Щоб годувальниця спочила
Та свою силу відновила
Бо ж на весні нас всіх плекати
Земля для нас як рідна мати
Життя усім вона дарує
І буйним цвітом нас чарує
Ми ж її топчем рвем шматуєм
Та нечистотами годуєм
А вона терпить і мовчить
Та нам добром своїм платить