Икос матушке Макарии - церковнослав. текст

Владимир Жиляков 2
Радуйся, блаженная наша заступнице – Матушка,
              Богом мiру яко наставница данная;
радуйся, Матерью Божия Сына Пречистою
              от младенческих лет до скончания дней
              на служение Богу и людям избранная.
Радуйся, калужских, московских,
              смоленских земель заступление;
радуйся, ибо вся Русь Святая воспевает: «Осанна!»,
              величая твое в Небесех прославление.
Радуйся, Православия твердый оплоте
              средь безбожия скорбной годины;
радуйся, сада райскаго сладостный плоде,
              столь пречудно прозябший
              в безводней и дивей пустыне.
Радуйся, двери Царствия Горнего мнозем
              христоименитым отверзшая людем;
радуйся, Тверди Церковныя звездо многосветлая,
              зовущая грядущему Вечному Дню: «Буди, буди!»
Радуйся, Богохранимыя Российстей земли
              село плодородное,
              плод сторичный Владыце принесшее;
радуйся, крест  терпения злобы, вражды, волхований,
              скорбей и болезней людских
              по велицей Любве ко Христу
              на свое немощно рамо вземшая.
Радуйся, Отца Присносущнаго драгоценная дщерь
              и Всесветлаго Духа цевнице златая;
радуйся, многоскорбная страдалице,
              старице Макарие,
              приснопредстоящая за ны пред Богом
              Матушко родная!