Ордана

Владимир Киевский
                «Там на річці, на Йордані, там Пречиста ризи прала...»

Так швидко танули хрести
Попід гранітні обеліски,
У лозах стихли одаліски,
По той бік річки перейти.
По той бік дня, по той бік ночі
І зазирнуть у твої очі,
І далі йти.
Так швидко танули хрести.

Так швидко віддалявся день
За місяцями, за роками,
Ще Водохреща поміж нами,
А вже й до стрітенських пісень.
Так швидко віддалявся день.

І наша думка, що нескута,
І наша дружба не забута.
З чиєїсь легкої руки:
Салют! - аж бачать світ зірки.

                "... свого Сина  на калині колихала".