Ц ш чаго ма чыш?

Евгений Пешко
Ціш… чаго маўчыш?
Аб чым, ты, марыш?!
Ці, проста, ты, нікуды не спяшыш,
Альбо на сэрцы незагоеныя раны!

Магчыма, ты, спынілась адпачыць,
Змарыўшыся са шляху да краіны,
Дзе ў цябе есць свой палац,
Юнак  чакае, сэрцам кліча!

Ціш… чаго маўчыш, ты што… памерла?!
Ціш прачнісь, малю прачнісь!
Там новы дзень …Там няма сцен!
Ідзі ж далей, сваёй, ты, сцежкай!