Субота

Надежда Погребняк
Всі в суботу на базар
Там на вибір є товар
Що душа твоя бажає
Тільки тим хто гроші має

Сир сметана і молока
Тут із бабками морока
Чим побільше хочуть взяти
Та ніхто не хоче дати

Продавала баба півня
Правила пів сотні в гривнях
Мудрий ходить тут купець
Збив ціну вже на нівець

Він за півня дає гроші
Що не купиш і колоші
Чим і скільки годували
І коли його рубали

От базар головоломка
В голові від нього ломка
Тут тусується народ
Є тут чесні люди й зброд

Речі є тут й заграничні
Люди куплять їх величні
А бідняга й середняк
Щось прикупить а то й так

З барахолки візьме речі
Щоб не були голі плечі
Всі чекають переміни
Як не скочуть вгору ціни

Люд привик простий чекати
Далі нікуди скакати
Якщо лопне в всіх терпець
Отоді й буде кінець