Прозр ння

Надежда Погребняк
У вікні уже світає
Півник пісню нам співає
День новий Бог посилає
Люд на ноги піднімає

Якби мож його прожити
Щоб ніде не согрішити
Вік важкий для нас настав
Щоб нечистий не скушав

Бо духовно ми відстали
Нас до цьго не привчали
Ми у храми не ходили
Нам це все заборонили

Не по своїй ми волі від Бога відступили
Але в душі завжди його носили
За свою бабку Богу я молюся
З її повчанням я не розстаюся

Спасибі що молитися учила
Малу за руку в храм мене водила
Її надія й віра не пропала
Пора прозріння і для нас настала

Бо клуби кіна танці це для тіла
Душа ж наша страждала і тремтіла
Вже молодість пройшла з роками
А душа стогне й мучиться з гріхами

І слава Богу сі це зрозуміли
І знову в храмах дзвони задзвеніли
Та хоч ступаєм вільно ми у Божий дім
Ми неуки не знаєм що робити в нім

Хай Бог простить за наші нас гріхи
Робилось це для нас не з чистої руки
Упущене нам треба наверстати
І нашу віру православну відстояти

Не знаєм ми який у кого вік
В гостях на цьму світі чоловік
Треба готовому ступати в Боже царство
З його благословіння пройти усі митарства

Душа розстанеться із тілом
І в небеса злетить із миром
На все як кажуть Божа воля
А наша вже такая доля

Якби мож Богу тут молитись
Щоби хоч в пекло не скотитись
Я знаю не достойна раю
Якби хоч стати у куточку скраю

Я прошу Бога нас простити
Від злого духа захистити
Твої раби ми Боже грішні
І знаю на цім світі ми не вічні

За пекло страшно й говорити
Але ж рай треба заслужити
Щоб мати на тім світі щастя
Треба молитись постити і брать причастя