Я-Евке

Хварывончик
Ставен стихо млад зарница,
славно мышосырожрьона,
велки спрощьона искрица
бизантынська тварж жизбьона.

Гряди пех неизразимо,
твое лико акозимо,
бяло-бяло глянцезрица
сяйна постатракавица.

Не кобета и не девка,
светел никмажор -Я-Евка.