Коли Ви поряд...

Мария Кушмет
Коли Ви поряд – я Свята Марія:
Все непорочність, щирість, лиш цнота.
Коли Ти поряд – я блудниці мрія:
Бажання, прагнення до тіла, до тепла.

Коли Ти поряд – з тобою я дитина:
Образи, загадки, веселий серця сміх.
Коли Ви поряд – я чекаю дива:
Залоскочи Ти поцілунками, не гріх.

Не гріх, не вада, навіть не омана,
Бо це життя – воно лише на раз!
Залоскочи, коханий, я не п’яна
Від випитого келиха за нас.

Коли Ви поряд – я не бачу світу.
Не чути дзвону кроків тих чужих.
Коли Ти поряд – я тремчу від вітру:
Від вітру поглядів Твоїх німих.

Коли Ви поряд – до безтям благаю, 
Благаю мить загальмувати час!
Коли Ти поряд – я себе не знаю,..
Відхрещуюсь від сорому за нас.

Коли Ви поряд – шана та довіра,
Як щастя тінь,  злітає на вуста.
Коли Ти поряд – вся весна без зливи
Завзято мене тягне у свята.

Коли Ви поряд – я Свята Марія:
Все непорочність, щирість, чистота...
Коли Ти поряд – я блудниці мрія:
Бажання, прагнення до тіла, до тепла.