Вертеп

Надежда Погребняк
З неба зірка ясна Вертеп освітила
Там Діва Марія сина народила
А як народила в яслах положила
Тайно положила сінцем притрусила
Сховала синочка від ворогів клятих
Від людей жорстоких що Богом проклятих
Але орда вража про це чудо взнала
І на немовлята руку з мечем зняла
Немало синочків тоді було вбито
І не одне серце в матерів розбито
Невидимі сили Ісуса спасали
Та ворогам чорним очі затуляли
Бог послав нам сина щоб міг нас навчити
Як вік свій прожити та не согрішити
Але наш спаситель учням довірявся
І серед підлеглих зрадник заховався
Віддали Ісуса у ворожі руки
Він за нас всіх грішних прийняв страшні муки
Його били й тяжко катували
На горі Голгофі на хресті розп'яли
Для простого люду був великий стрес
Пермогла Божа сила і Ісус воскрес
Воскрес щоби жити і вік не померти
Щоби нас нечистий не міг всіх пожерти
Відвідуймо храми Бог7у поклоняймось
На злого приманки та й не спокушаймось
Молімося Богу бо ми дуже грішні
Самі в цьому ми безсилі поможе всевишній
Бо вже кажуть що недовго страшний суд чекати
Нам лишилось покаятись й надію плекати
Бо вже сестри й браття суд не за горами
Скоро станим на коліна перед Божими вратами
А тоді в нас запитають як в гостях прожили
Як слухали нечистого й як Богу служили.