Кв ти

Надежда Погребняк
На клумбі зацвів гордовитий тюльпан
Такий він помпезний подумаєш пан
Нарцис подивився і враз відвернувся
Подумаєш цяцька в червоний жупан одягнувся
Нарцис затремтів пелюстками од вітру
Знайду я на клумбі подружку тендітну
І став роздивлятись у різні боки
Почав придивлятись які є квітки
Он айстра й календула поруч зростають
Ще день може два і дивись зацвітають
Але ж і суперники теж їх чекають
Усе ще ростуть та свій цвіт все ховають
Тут чорнобривець неначе козак
Він до квіток на всі боки мастак
Наче барвінок він вміє стелитись
І до квіток своїм листям тулитись
Он у куточку білесенька квітка
Так це ж ромашка подружка тендітна
Хоч не троянда а квітка проста
З неї подружка надійна зроста
Нам на троянди нема що дивитись
Бо вони горді й не люблять хилитись
То ж вибирай собі рівну по цвіту
Й будеш щасливим ходити по світу